چرا جوش میزنیم
جوش زدن دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که در هر صورتی می تواند عارضه ناخوشایندی باشد. داشتن جوش و جای جوش عارضه پوستی است که چه برای خانم ها و چه آقایان می تواند از جذابیت ظاهری فرد کم کند. اکثر مردم معمولاً وقتی جوشی روی صورتشان میبینند، اولین چیزی که میخواهند این است که سریعاً آن را از بین ببرند. اما گاهی اوقات، جای این جوشها بعد از محو شدن نیز به صورت لکههایی سیاه باقی میماند. جای جوش اثری است که بعد از آسیب پوستی یا آکنه بر روی پوست باقی میماند.
به طور کلی جوش به انواع ساده، عفونی، کورک، سر سیاه، سر سفید و سرسرخ تقسیم میشود و در مورد علت پیدایش آن نیز می توان به عوامل داخلی و بیرونی اشاره کرد.
جوش صورت چگونه شکل می گیرد؟
هنگامی که فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست بسته می شوند، وضعیتی برای پوست رخ می دهد که به آن آکنه یا جوش می گوییم. در این شرایط، معمولا جوش های سر سیاه، سر سفید و جوش قرمز التهابی روی صورت، پیشانی، سینه و بالای کمر و شانه ها پدیدار می شوند. هر چند جوش صورت اغلب در دوره نوجوانی شایع است، اما افراد در تمام سنین نیز آن را تجربه می کنند. حتی در بزرگسالی.
علایم و بیماری های دیگری مانند یبوست، اختلالات قاعدگی، خشکی پوست روی دست ها که میتواند به دلیل کاهش عملکرد سلولهای بدن بخصوص کبد باشد در ایجاد جوش موثر است.
استعداد ژنتیکی (ژنها)
اگر افراد خانواده شما به یک بیماری خاص مبتلا باشند، احتمال اینکه شما نیز به آن بیماری گرفتار شوید، وجود دارد. در مورد آکنه بزرگسالان نیز همین طور است. اگر در سابقه خانوادگی شما آکنه بزرگسالان وجود دارد، به احتمال زیاد شما نیز درگیر آن خواهید شد.
علایم و بیماریهای معمول همراه؛
یبوست، اختلالات قاعدگی، خشکی پوست روی دستها که میتواند نامش از کاهش انرژی عملکردی سلولهای بدن بخصوص کبد باشد.
روش های زیادی برای از بین بردن جوش و درمان آن وجود دارد که در مقاله دیگر به آن خواهیم پرداخت. اما در حال حاضر بهترین روش درمان جای جوش صورت با لیزر از جمله سابسیژن، لیزر فراکشنال و ... است.