علت ریزش ابرو

علت ریزش ابرو

علت ریزش ابرو

یکی از مهم ترین مسائل در زیبایی چهره هر فردی داشتن ابروهای زیبا و پر پشت می باشد. دلایل متعددی باعث ریزش ابرو می­ شوند. موی ابرو مانند دیگر موهای بدن اعم از موی سر، مژه و موهای زائد بدن تحت تاثیر عوامل مختلف، دچار ریزش می­ گردد. ریزش موهای سر، مژه و ابروها علت های یکسانی دارند که ممکن است در یک مقطع زمانی روی یکی از آن­ها تاثیر بگذارد.

هرازگاهی، ریزش موی ابرو کاملاً طبیعی است. ابرو هم مانند هر موی دیگری در بدن، یک چرخه طبیعی دارد که شامل موریزی در مرحله آخر می‌شود. اما این روند نباید جلب‌توجه کند و قطعاً نباید تکه‌های کچلی به‌جا بگذارد یا حتی موجب ریزش کامل ابرو شود. اگر متوجه شدید که ابروهایتان به‌شدت و به‌طور ناگهانی ریخت یا ابروهای ضخیمتان بی‌هیچ دلیلی نازک شد باید نگران شوید.

علت ریزش موی ابرو چیست؟

ریزش موی ابرو دلایل مختلفی دارد. یکی از آن‌ها برداشتن بیش‌ازحد ابرو با موچین است. اگر از موچین استفاده نمی‌کنید، ریزش ابرو بنا به یکی از دلایل زیر اتفاق می‌افتد.


کمبود مواد مغذی

همان‌گونه که رژیم غذایی ناسالم موجب ریزش مو می‌شود، کمبود پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها هم بر رشد ابرو تأثیر می‌گذارد و موجب ریزش آن می‌شود.


مصرف دارو

مصرف داروهایی که یکی از عوارض جانبی آن‌ها ریزش مو است موجب ریزش ابروها و موهای دیگر بدن می‌شود. یکی از این موارد، داروهایی است که برای شیمی‌درمانی بیماران مبتلا به سرطان استفاده می‌شود.


اختلالات هورمونی در زنان هم موجب نازک شدن ابروها می‌شود، مخصوصاً اگر به لحاظ ژنتیکی مستعد ریزش مو باشند. داروهای دیگر هم که در فعالیت هورمونی اختلال ایجاد می‌کنند موجب ریزش ابرو می‌شوند.


اختلالات خودایمنی

اختلالات خودایمنی متعددی موجب ریزش موی ابروها می‌شوند. درواقع، ریزش مو یکی از علائم شایع بیماری‌های خودایمنی است. شایع‌ترین این اختلالات که موجب ریزش موی ابرو می‌شوند، عبارت‌اند از:


آلوپسی آره‌آتا

در این عارضه، بدن به فولیکول مو حمله می‌کند و موجب ریزش مو در نواحی مختلف می‌شود. اگر آلوپسی در ابروها اتفاق بیفتد، بخشی یا کل ابروها می‌ریزند. ریزش موی ناشی از آلوپسی ابرو شاید دائم باشد اما در اکثر افراد این عارضه موقت است.


برخی از افراد در زمان‌های مختلف دچار ریزش مو می‌شوند و دوباره موها رشد می‌کنند اما برخی دیگر فقط یک‌بار دچار این عارضه می‌شوند.


لوپوس

یکی از علائم این اختلال خودایمنی، ریزش مو است و یکی از نواحی ابتدایی بدن که دچار آن می‌شود، ابرو است.


عوارض پوستی

افراد مبتلا به اگزما یا درماتیت آتوپیک دچار خارش در ناحیه ابرو و ریزش مو می‌شوند. پسوریازیس و درماتیت سبورئیک هم منجر به ریزش مو در خط ابرو می‌شوند، البته اگر آن ناحیه دچار شده باشد. درماتیت تماسی هم موجب ریزش ابروها می‌شود.


زائده‌های پوستی مانند خال‌ها حتی اگر بدخیم نباشند، اگر در ناحیه ابرو ایجاد شوند موجب ریزش تکه‌هایی از موی ابرو می‌شوند.


مشکلات تیروئید

کم‌کاری تیروئید، عارضه‌ای که در آن غده تیروئید به‌اندازه‌ای که باید فعال نیست، معمولاً یکی از علل نازک شدن ابرو است. این عارضه علائم زیادی مانند خشک شدن پوست، خستگی شدید و افزایش وزن ناگهانی دارد.


نازک شدن موها ازجمله ابرو در مراحل بعدی کم‌کاری تیروئید مشخص می‌شود. ریزش موی ابروها قابل‌توجه‌تر از بخش‌های دیگر است زیرا موی ابرو کم‌حجم‌تر از موهای سایر نقاط بدن است.


البته تنها علت نازک شدن ابرو اختلال در غده تیروئید نیست اما ریزش ابرو در اثر کم‌کاری تیروئید، الگوی بسیار مشخصی دارد. ریزش مو یا نازک شدن ابرو معمولاً در لبه خارجی یا یک‌سوم خارجی ابرو اتفاق می‌افتد.


اثر زخم

حوادث یا سوختگی‌های روی صورت ممکن است منجر به به‌جا ماندن اثر زخم و از بین رفتن دائم ابرو شوند.


افزایش سن

موهای ابرو هم مانند موهای نقاط دیگر بدن با افزایش سن می‌ریزند.


بیماری هانسن

احتمالاً آن را با نام جذام یا خوره می‌شناسید. اگر ناحیه ابرو را درگیر کند موجب ریزش موی ابرها می‌شود.


کاشت ابرو طبیعی چیست؟

یکی از راه حل هایی که باعث می شود ابروهایتان همانند گذشته کشیده و پر پشت باشد و یا کم پشتی ذاتی ابروهای شما را از بین ببرد کاشت ابرو طبیعی می باشد. اصول و قواعد و قوانین کاشت ابرو طبیعی همانند کاشت مو می باشد با این تفاوت که در کاشت ابرو به دلیل اینکه شرایط حساس تر بوده نیاز به دقت و ظرافت های بالایی می باشد به همین دلیل در انتخاب کلینیک تخصصی برای انجام این روش باید دقت بالایی در نظر گرفته شود.