لیپوساکشن چیست

لیپوساکشن چیست

لیپوساکشن چیست

معمولاً وقتی افراد به این نتیجه می‌رسند که با ورزش و رژیم نمی‌توانند از شر چربی های اضافه اندامشان خلاص شوند، مستأصل شده و ناچاراً به لیپوساکشن روی می‌آورند. اما باید در نظر داشته باشید که لیپوساکشن درمانی برای اضافه وزن نیست و پیچیدگی های خاص خود را دارد و ممکن است سلامت جسمی شما را در معرض خطرات بسیار جدی و مهمی ‌قرار دهد. با اینکه روش های زیادی برای رفع چربی های اضافه وجود دارد ولی بنظر می رسد که هنوز لیپوساکشن موثرترین مورد تنها یا در ترکیب با شیوه های ديگر براي رفع چاقی موضعی باشد.

باید بدانبد که لیپوساکشن ظاهر شما را بهبود بخشیده واعتماد به نفس شما را افزایش میدهد اما اصولا هر چه سن بالاتر باشد، انعطاف پذیری پوست کمتر میشود. لیپوساکشن با استفاده از مکش چربی‌ها را از بدن خارج می‌سازد. در هنگام لیپوساکشن لوله‌های نازک و کوچک با سر پهن (کانولا) از طریق برش‌های کوچک وارد بدن می‌شود و پزشک لوله را زیر پوست حرکت می‌دهد تا به منطقه‌ای برسد که چربی در آن جا جمع شده است سپس از طریق این لوله چربی از بدن خارج می‌شود.

لیپوساکشن گاهی همراه با دیگر جراحی های زيبايي مثل برداشتن شکم( ابدومینوپلاستی) ، کوچک کردن سینه، یا با کشیدن صورت همراه ميشود .  فرد باید بیش از ۱۸ سال سن داشته و از سلامتی خوبی برخوردار باشد. کسانی که مشکل گردش خون یا جریان خون دارند ، مانند بیماری عروق کرونر ، دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف شده نباید تحت لیپوساکشن قرار گیرند.

لیپوساکشن همچنين جهت درمان بیماري هایی خاص مورد استفاده قرار می گیرد:

• تومور خوش خیم چربی( لیپوماس)

• بزرگی غیر طبيعي سینه در مردان( جنیکوماستیا یا سودوجنیکوماستیا)

• مشکل در سوخت وساز چربی در بدن( لیپواستروفی)

• عرق کردن بی اندازه در زیر بغل( تعریق زیر بغل)


ریسک ها و خطرات جراحی لیپوساکشن

این ریسک ها شامل موارد زیر می‌شوند؛

  • جراحت و زخم اعضای داخلی بدن
  • عوارض و مشکلات ناشی از بیهوشی
  • سوختگی ناشی از تجهیزاتی نظیر پراب های التراسوند (امواج مافوق صوت)
  • آسیب دیدن اعصاب
  • شوک
  • مرگ

عوارض لیپوساکشن در بلند مدت چیست؟

عوارض بلند مدت لیپوساکشن متغیر و متفاوت خواهد بود. لیپوساکشن چربی های اضافه ناحیه تحت درمان را به طور موقت از میان می‌برد. بنابراین اگر دوباره وزنتان بالا رود، چربی در بخش های مختلف بدن ذخیره می‌شود. چربی های جدید در لایه های عمیق تری از پوست پنهان می‌شوند و اگر این چربی ها به بافت اطراف قلب یا کبد راه پیدا کنند، اوضاع مهلک و خطرناک خواهد شد. برخی افراد پس از عمل لیپوساکشن برای همیشه اعصابشان آسیب میبیند و میزان حساسیت پوستشان به طور چشمگیری کاهش می‌یابد. برخی دیگر هم شاهد فرو رفتن یا دهان باز کردن ناحیه ساکشن شده هستند و ممکن است پوست برخی افراد موج دار شده یا فرو رود. تمامی این عوارض همیشگی و مادام العمر بوده و نمی‌توان اوضاع را به حالت اول بازگرداند.